Cx500 not starting (fuel problem)
Close
    
    
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    4

    Cx500 not starting (fuel problem)

    Hi Guys,

    My 84 CX500 Eurosport is not starting, it is turning over but not firing. If I spray a bit of brake cleaner into the air intake it fires but then stops. I did move the tank (but not remove it) to replace the
    radiator.

    The bike was standing for 11 years but has fuel in and has been running regularly for the passed 5 months (turning over every week for 30 mins) does anyone have any ideas

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Lexington NC
    Posts
    19,241
    when you moved the tank you popped the vacuum line that goes from the right carb to the fuel valve off and now the fuel is not turning on

    http://globalcxglvtwins.forumlaunch....php?f=17&t=531
    Last edited by murrayf; 01-11-2017 at 12:15 PM.
    GET AN OIL FILTER ADAPTER

    Order The Quick Build Exhaust Pipes


    GET A QUICKSET VALVE TOOL


    Way to many bikes to maintain this list LOL !!

    email me at murray at murrayscarbs.com

  3. #3
    Senior Member Marcswales's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Bridgend, South Wales
    Posts
    203
    Vacumn Pipe leak/loose?

    It's the "third" pipe on the fuel valve.
    GL500 Interstate in Silver, just like the cover of the Haynes manual!

    CX500 EC Sitting on the drive , rotting :-(

    http://thecattles.me.uk/

  4. Remove Advertisements
    CX500Forum.com
    Advertisements
     

  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    4
    Cheers Guys it does not mention that in the workshop manual

  6. #5
    Senior Member Marcswales's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Bridgend, South Wales
    Posts
    203
    OOps Sorry Murray I didn't see your reply.

    Last thing I wanted to do was a < Me too> reply
    GL500 Interstate in Silver, just like the cover of the Haynes manual!

    CX500 EC Sitting on the drive , rotting :-(

    http://thecattles.me.uk/

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Starting Problem!
    By Rikrokit in forum General Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 06-23-2015, 08:32 PM
  2. 81 CX500 Deluxe Frustrating Fuel Flow Problem
    By Jethonis in forum Technical Help Forum
    Replies: 11
    Last Post: 09-15-2013, 08:36 AM
  3. starting problem
    By beach3091 in forum Technical Help Forum
    Replies: 7
    Last Post: 05-11-2013, 06:58 PM
  4. starting problem
    By beach3091 in forum Technical Help Forum
    Replies: 0
    Last Post: 05-10-2013, 01:12 PM
  5. Not a starting problem
    By themuse in forum Technical Help Forum
    Replies: 2
    Last Post: 03-22-2013, 04:17 AM