Semper Fi No electrics. - Page 3
Close
    
    
Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3
Results 21 to 27 of 27
Like Tree10Likes

Thread: Semper Fi No electrics.

  1. #21
    Senior Member purplecx500's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Southern California
    Posts
    1,914
    Very similar.
    SideCar Bob's great thread on settings. http://cx500forum.com/forum/general-...ould-make.html
    Main Wiki you can search by topic: http://cx500forum.com/mediawiki/inde...itle=Main_Page
    Just an Old Rant not very Important: http://cx500forum.com/forum/general-...me-advice.html
    St

    StatorTest;;
    http://cx500forum.com/mediawiki/inde...itle=Main_Page

    'Eager" 1979 CX500C Maroon.
    Name is derived from the sound of this engine at highway speeds.
    Like its eager to go.
    had a Horse that was "Eager"
    But didn't sound the same.
    So I called him "Duke"

  2. #22
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Charlottesville, VA
    Posts
    14
    Seeing lots of sparks when replacing the main fuse means it might be doing it's job! There could be a serious short elsewhere. Seems like taking it to the shop is a good idea.

    I once picked up a new battery, trusted they gave me the right one, but alas they gave me one that had the terminals reversed. Sparks when I attached it and fortunately it only blew the master fuse.
    81 GL500
    92 Nighthawk 750

  3. #23
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Lexington NC
    Posts
    19,515
    ok so you said

    "bike started before replacing old with new ignition switch ordered for my 1980 cx500"

    if that is the case then it sounds like you have a wrong later model 12v ti ignition switch and that will short it out

    do you have your old ignition switch handy? can you swap it and try ?
    GET AN OIL FILTER ADAPTER

    Order The Quick Build Exhaust Pipes


    GET A QUICKSET VALVE TOOL


    Way to many bikes to maintain this list LOL !!

    email me at murray at murrayscarbs.com

  4. Remove Advertisements
    CX500Forum.com
    Advertisements
     

  5. #24
    Super Moderator Sidecar Bob's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Kawartha Lakes, Ontario, Canada
    Posts
    7,147
    The problem started before he replaced the ignition switch & battery...
    Summer - Mr. Honda ('83 GL1000/Dnepr)
    Winter - The Famous Eccles ('84 CX650EI/Veloural)
    Eccles: The Never Ending Build
    my blog at CURD

    CX WIKI
    FORUM SETTINGS EVERYONE SHOULD MAKE

  6. #25
    Senior Member reclinedrelic's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    718
    Grunt it may help if you can give a timeline of when you did changes and why you did them. You said " cx500, 1980, purchased & rode last year, everything OK, first ride this year OK. second ride no power, battery so, so but should at least turn on lights. May get a new battery?" So last year the bike was fine. Your first ride this year the bike was fine. Were you able to start a second ride or was the no power issue found when you wanted to take the second ride? I'm not clear what you mean by battery so so.
    CXPHREAK likes this.
    Mike

    1981 GL500 (Jacob)
    1982 GL500I (Phil)
    1981 GL500 (Blackie) parts bike
    1983 GL650I (Big Red) parts bike
    198? CX500C (Adam) only a few parts left
    London, Ontario, Canada

  7. #26
    Senior Member technodrive's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Montucky
    Posts
    299
    Quote Originally Posted by Sidecar Bob View Post
    The problem started before he replaced the ignition switch & battery...
    the old one may have still been bad, then replaced with the new incorrect one
    -1980 cx500c-
    -1981 gl500i-
    -1978 dt250-
    -1978 xl185s-
    -2000 jackal 1100-

  8. #27
    Senior Member purplecx500's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Southern California
    Posts
    1,914
    I stayin out of this one.
    nolimitz likes this.
    SideCar Bob's great thread on settings. http://cx500forum.com/forum/general-...ould-make.html
    Main Wiki you can search by topic: http://cx500forum.com/mediawiki/inde...itle=Main_Page
    Just an Old Rant not very Important: http://cx500forum.com/forum/general-...me-advice.html
    St

    StatorTest;;
    http://cx500forum.com/mediawiki/inde...itle=Main_Page

    'Eager" 1979 CX500C Maroon.
    Name is derived from the sound of this engine at highway speeds.
    Like its eager to go.
    had a Horse that was "Eager"
    But didn't sound the same.
    So I called him "Duke"

Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Electrics - m-Unit on CX650E
    By koshak in forum Custom How To
    Replies: 10
    Last Post: 01-08-2017, 04:22 AM
  2. Electrics Canada
    By Colin D in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-18-2015, 10:39 PM
  3. mounting electrics
    By aeronut7 in forum CX Customization and Mods Forum
    Replies: 7
    Last Post: 04-25-2013, 04:33 PM
  4. mounting electrics
    By aeronut7 in forum Custom How To
    Replies: 7
    Last Post: 04-25-2013, 04:33 PM
  5. Electrics Education Link
    By nolavox in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 04-24-2011, 02:49 PM